Är du den vi söker till VOOVs riksförbundsstyrelse?

Ledamöter sökes till styrelsen i VOOV Riks!
VOOVs Riksförbund samordnar ett växande antal lokalföreningar på nationell nivå. Styrelsen består av 6 ledamöter och 1 suppleant, och samlar såväl experter inom relevanta områden såsom juridik, veterinärmedicin och våldsfrågor, som ”föreningsrävar” och personer med erfarenhet från det praktiska arbetet på lokal nivå. Valberedningen söker nu i första hand:
1) En kassör: Då föreningen i dagsläget inte har några anställda handlar uppdraget främst om att sköta utbetalningar, och vid behov bistå kassörer på lokal nivå med grundläggande bokföring. Föreningen har hittills jobbat i bokföringsprogrammet BL (Björn Lundén). På sikt vill man även undersöka kraven för att skaffa 90-konto.
2) En sekreterare/administrativ ”doer”: Är du en riktig föreningsräv som älskar att skriva protokoll och nyhetsbrev, hålla ordning i medlemsregister och sammanställa statistik över jourhemsplaceringar på lokal nivå? Då får du gärna höra av dig till oss i valberedningen!
Förutom grundläggande kompetens och framförallt intresse för att utföra uppdragen ovan är det av yttersta vikt att du som anmäler intresse har tid och möjlighet att delta i möten och mailkonversationer! I dagsläget sker mycket av styrelsearbetet per telefon och mail, varför det är viktigt att du är tillgänglig där. Då styrelsen är rätt utspridd finns endast begränsade möjligheter till fysiska möten, men som kassör/sekreterare kan du komma att ingå i en arbetsgrupp inom styrelsen som ses lite oftare. Därför är det bra om du som söker dessa uppdrag är bofast i Mälardalen med omnejd, då föreningens ekonomi inte tillåter att resekostnader ersätts rutinmässigt. Totalt sett bör du som söker räkna med att engagemanget kräver i snitt kräver 2-4 timmar/vecka.Dessutom är följande meriterande:
*Erfarenhet av arbete i VOOV på lokal nivå, antingen i lokalförening eller t.ex. som jourhem
*Övrig erfarenhet från föreningar
*Djurvana eller djurintresse
*Erfarenhet av frågor som rör våld i nära relation
*Utbildning inom ekonomi, administration, djurens beteende eller hälso- och sjukvård, vålds- och/eller sociala frågor
Tack vare samarbete med Studiefrämjandet finns goda möjligheter till fortbildning inom t.ex. ekonomisk redovisning, protokollskrivning etc. Valberedningen ser därför hellre sökande med gott om tid och ett brinnande engagemang, än en expert med små möjligheter att engagera sig.
Som volontär i VOOV Riks får du möjlighet att engagera dig i en unik verksamhet på högsta nivå, där du får möta såväl experter inom vitt skilda områden som eldsjälar som arbetar hårt på lokal nivå för att våldsutsatta och deras husdjur ska få det bättre. Vi önskar dig välkommen med din intresseanmälan på valberedning@voov.nu senast den 28 februari!

/VOOVs Valberedning

Fotosearch_k11156387

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.